4 maart 2012

Goed strand-foto-weer!

Gisteren erg genoten van een workshop strandfotografie in Domburg / Zoutelande. Het Zeeuwse strand staat erom bekend dat de weersomstandigheden vaak 'bijzonder' kunnen zijn, maar zo afwisselend als gisteren heb ik nog niet vaak meegemaakt.
We begonnen met grijs (bijna mistig) weer en rond de middag brak de zon door en kregen we zelfs nog een blauwe lucht en konden de jassen uit. Helaas was de zee erg rustig en daardoor was de branding een behoorlijk lastig foto-onderwerp. Na de lunch werd het weer erg grijs en was de uitstap naar zwart-wit een mooie manier om te ervaren dat je altijd wel iets kunt doen op het strand.
Aan het eind van de middag was er een geplande verplaatsing naar Zoutelande. Een plek waar we vroeger, tijdens mooie vakanties met vrienden, altijd beter weer hadden dan 'thuis'! Vol goede moed daar dus rond 5 uur de strandtent opgezocht voor een kop koffie, maar toen begon het zelfs licht te regenen...
Maar ook in Zoutelande komt na regen .....! Yes, de lucht brak langzaam open en kleurde prachtig rood met stukken blauw ertussen!
Iedereen enthousiast op zoek naar een juiste compositie en de zandlijnen in een grote poel op strand waren ideaal om de voorgrond op te vullen en diepte te creëren! Heerlijk om zo nog een half uur aan de slag te gaan met compositie & licht!
Sommige workshopdeelnemers waren ruim na zonsondergang nog steeds niet af te remmen en zodoende konden we zelfs het 'blauw kwartiertje' nog meepakken. Een sluitertijd van 25 sec zorgde voor een lichte 'beweging' in de wolken en wat extra dynamiek.
Wat blijft het strand toch een prachtige fotospeeltuin! Zie ook het maartnummer van Eoszine voor tips over strandfotografie!