18 maart 2012

Omgaan met lastige omstandigheden + ARGUS 2011

Gisteren stond de eerste praktijkdag van de masterclass workshop het programma. Het thema was 'strand', maar had het ook 'omgaan met lastige omstandigheden' kunnen heten, want i.t.t. de workshop van 2 weken geleden waren de weergoden ons nu toch wel minder goed gezind. Bijna de hele dag grijs weer en geen zichtbare zonsondergang. Bovendien een zee die erg rustig was met weinig beweging in de branding en zelfs geen aangespoelde zeesterren (laat staan een zeemeermin..).
Prima omstandigheden echter om het uiterste te vragen van ieders creativiteit en als workshopdag daarom toch wel erg geslaagd. Bovendien weer een heel leuke groep en dus absoluut geen straf om, zelfs met dit weer, een hele dag op het strand te vertoeven!
Wel een dag met 'zoeken' naar geschikte onderwerpen, leuke standpunten, 'andere' lichtomstandigheden, zandstructuren en bewegend water. Aan het eind van de paalhoofden zaten kleine mosselbanken en bij de laagste waterstand was daar precies voldoende water om die beweging toch nog vast te leggen.
Geen zonsondergang dus, maar nog wel een mooi blauw kwartiertje (blijft een bijzonder fenomeen!)

Eigenlijk had ik gisteravond trouwens in Brussel 'moeten' zijn, maar de workshop ging voor en daarom moest ik de prijsuitreiking van de ARGUS 2011 natuurfotowedstrijd aan me voorbij laten gaan. Wel jammer, want zo'n prijsuitreiking is altijd een mooie gelegenheid om collega fotografen te ontmoeten! Met onderstaande foto heb ik een 'Eervolle vermelding / Highly Commended' behaald in de categorie 'De Pracht van Planten'. Voor zo'n naam alleen al zou je aan deze wedstrijd meedoen.....