7 november 2012

Ardennen

Afgelopen weekend een perfecte fotoworkshop gehad in de Belgische Ardennen.
Door de forse koude in het weekend ervoor en vooral ook door de harde wind waren de bladeren al ver van de bomen, maar toch hing er nog een heerlijke herfstsfeer in de bossen rond de Getzbach en de Hoegne.
Twee prachtige riviertjes waar het heerlijk 'spelen' is met langere sluitertijden en het zoeken naar een goed standpunt al een sport op zichzelf is. Laag bij het water is vaak interessant omdat het 'nabijheid' geeft, maar ook een hoog standpunt kan een verrassend effect hebben en zeker als daar nog een mooi verkleurd boompje in de voorgrond in meegenomen kan worden.
Door de regenval in de dagen ervoor waren de watervallen goed 'gevuld'. Ideaal om te experimenteren met strakke kadering (met de 70-200mm) waardoor alle focus zoveel mogelijk naar de kracht van het water gaat. Voor mij persoonlijk geeft een een omzetting naar zwart-wit hieraan nog wat extra power!
Dank ook aan de firma Redged die een mooie serie carbon statieven beschikbaar heeft gesteld voor gebruik tijdens de workshops en waar goed gebruik van is gemaakt!