1 april 2012

Glanzlichter 2012

Met trots kan ik melden dat er weer een prijs kan worden bijgeschreven op het (toch wel waanzinnige) erelijstje van dit jaar. Met bovenstaande foto heb ik een Highly Commended gewonnen in de categorie 'Mushrooms Variety' bij de Duitse Glanzlichter natuurfotowedstrijd!
Blijkbaar een categorie die Nederlandse fotografen goed ligt, want ook Misja Smits en Gerard Leeuw hebben hierin een HC gewonnen! Daarnaast nog een HC voor Marijn Heuts bij de categorie 'Pairs of animals'. Dit alles uit ruim 16.000 ingezonden foto's!

Het leuke aan deze foto is dat hij een mooi voorbeeld kan zijn voor de fotowedstrijd 'Natuur dichtbij' welke ik organiseer samen met BN/DeStem en Natuurmonumenten. De foto is namelijk genomen op de Rucphense Heide; een natuurgebied wat valt binnen het gebied van deze fotowedstrijd. Een wedstrijd die vooral bedoeld is om mensen meer bewust te maken van het feit dat dichtbij de eigen woonomgeving prachtige natuurfoto's te maken zijn!
In het kader van deze wedstrijd staat er op 22 april een erg interessante workshopochtend op het programma met de volgende onderdelen:
  • Workshop Lightroom; Pieter Dhaeze laat u alle nieuwe mogelijkheden zien in Lightroom 4.
  • Produktpresentatie; door 5 medewerkers van foto Verschoore en 2 Canon demonstrateurs. Het is mogelijk lenzen en camera's uit te proberen.
  • Praktijkworkshop natuurfotografie door Bart Siebelink
  • Info over het gebied rondom natuurgebied Visdonk door boswachters van Natuurmonumenten
  • Praktijkworkshop natuurfotografie door Johan van de Watering
Een prachtig programma dus waar maximaal 60 fotografen aan deel kunnen nemen. Kosten slechts € 15,- en opgeven kan bij Natuurmonumenten (als de site niet werkt via tel: 035 655 9955)

Foto: Canon 40D + Sigma 150mm. Diafragma F/5.6, iso 100 en 0,3 sec vanaf statief