15 april 2012

Kom maar op Groen!

Dat lijkt deze boom te zeggen tegen zijn collega's die om hem heen staan. Misschien uit afgunst omdat hij er zelf niet zo heel fris meer uitziet, maar misschien ook uit bewondering omdat een frisgroene omgeving toch net iets gezelliger is! De foto is twee weken terug op de Oude Buisse Heide gemaakt.
Dit is echt zo'n overgangsperiode waarin weliswaar op de grond al van alles groeit en bloeit, maar de bomen nog akelig kaal zijn. Maar als het groen dan komt, dan is het ook het mooiste groen van het jaar!
Net zoals deze varen en Indisch knoopkruid aan de rand van De Reusel; een prachtig kronkelende beek waar ik gisteren een workshop had. Een perfecte dag met prima omstandigheden en een heel fotogenieke omgeving (De Flaes, De Reusel en de Kleine Beerze).
Als je deze foto ziet dan kan het groen toch niet mooier zijn!
De dag begon met een beetje mist en helaas geen opkomende zon er doorheen, maar wel een heel sfeervol landschap met mist over het rimpelloze water! Daar doorheen het geroep van ganzen en andere watervogels; echt afzien dus!
Bij de voorbereiding van deze workshop had ik het plan om een keukentrapje mee te nemen om zo de meanderende beekloop van bovenaf vast te kunnen leggen. Een té ongelijke ondergrond heeft me toch overtuigd om dat niet te doen, maar bij de Flaes staat sinds kort een 'keukentrap' van zo'n 24 meter hoog en het uitzicht is absoluut de moeite waard!
Met trots kan ik melden dat er foto's van mij zijn geplaatst  in het nieuwste nummer van het blad LANDSCHAP in een artikel over het Hallerbos (o.a. de grote foto rechts). Voor slechts € 22 per jaar krijg je 3 maandelijks een prachtig natuurtijdschrift met mooie foto's, routekaartjes, etc thuisgestuurd. Vraag een proefnummer aan via info@landschapvzw.be 

Foto 1: Canon 60D + Canon 17-40mm; F/6.3, iso 400 en 1/2500 sec (polarisatiefilter)
Foto 2: Canon 60D + Canon 17-40mm; F/11, iso 100 en 10 sec (pola + 5-stops grijsfilter)
Foto 3: Canon 60D + Sigma 12-24 mm; F/9, iso 400 en 1/50 sec
Foto 4: Canon 60D + Sigma 12-24 mm; F/8, iso 320 en 1/160 sec