22 april 2012

blauwblauwgroenblauwwitblauwblauwgroen

Dat was zo'n beetje de kleurinformatie die m'n hersenen ontvingen vanuit mijn ogen toen ik die afgelopen vrijdagavond dicht deed na een fototrip van zo'n 17,5 uur! (waarvan 12 uur 'in het veld'). Zoals heel veel natuurfotograferen ben ik deze week ook afgereisd naar het Hallerbos onder Brussel. Dinsdag met 2 bevriende 'collega fotografen' (Gerard Leeuw en Mees de Bruine) en vrijdag met de groep fotografen die dit jaar de Masterclass natuurfotografie volgen. M.n. vrijdag was het licht behoorlijk goed en vooral de afwisseling tussen zon en regen zorgde voor een aantal fotogenieke momenten!
Het blijft natuurlijk waanzinnig moeilijk om nog een originele foto te maken in dit stuk bos, maar bepaalde weersomstandigheden zorgden (gelukkig) nog voor extra variatie.

Complimenten ook voor de deelnemers aan de Masterclass die toch van de eerste zonnestralen t/m de ondergaande zon aan de slag bleven met deze zee van blauw-groen-wit! Een lekker lunch bij 't Kriekske was eigenlijk de enige echte onderbreking. Het toeval wilde dat we daar ook nog Jan Loos en Aagje de Doncker ontmoette en iedereen een exemplaar van het nieuwe nummer van Landschap ontving, waarvoor dank!

Aan het eind van de dag een overschakeling naar macro met de ondergaande zon op de achtergrond en dit levert altijd aardige beelden op! Zeker als daar nog eens een insect bij komt kijken

Het was sowieso een behoorlijk druk weekend, want vanochtend stonden ruim 50 deelnemers aan de deur bij het nieuwe MEC (T-Huis) in Roosendaal voor een workshopochtend in het kader van de natuurfotowedstrijd Natuur Dichtbij die ik met Natuurmonumenten en BN/DeStem organiseer. Samen met Pieter Dhaeze, Bart Siebelink en Foto Verschoore was een mooi programma in elkaar gedraaid met praktijkworkshops, lezingen en een Canon demo. Inzenden voor de fotowedstrijd kan nog tot 15 mei en op zaterdag 16 juni is de prijsuitreiking (ook weer in het MEC te Roosendaal).