4 oktober 2011

Zomer op Ameland....?!

Afgelopen weekend een heerlijke workshop gehad op Ameland met ongelooflijke weersomstandigheden!
Op zaterdag 1 oktober liepen we met laarzen / lange broeken over het strand terwijl het strand bezet was met mensen in zwembroek en bikini; héél apart!
Het was overigens niet alleen zonnig, maar ook nog eens bijna windstil. De zee leek wel een rustig binnenmeertje en daardoor hebben we nauwelijks foto's kunnen maken van de bewegingen in de vloedlijn. Ook de lucht was behoorlijk blauw en geen dramatische wolkenluchten dus.
Was het fotografisch gezien dan een mislukking? Absoluut niet! Een prachtige zonsondergang met heerlijke kleuren en twee fantastische zonsopkomsten in de duinen met grondmist! Afgelopen zomer had ik die plek verkend en gehoopt op dit soort omstandigheden, maar dat het zo uit zo pakken was voor mij ook een verrassing.
Het grappige van een dergelijk duinlandschap is dat je van heel veel verschillende standpunten allemaal verschillende foto's krijgt. Iedereen kon dus heerlijk zijn/haar gang gaan en bij de fotobespreking op zondagmiddag waren echt heel veel fantastische foto's te zien!
Volgend jaar weer een weekend workshop op Ameland (5-7 oktober 2012). Ik ben nu al benieuwd wat dan de weersomstandigheden zullen zijn! Zullen we dan wéér met laarzen over een vol strand lopen tussen de geur van zonnebrandolie......?

Alle foto's met Canon Eos 60D en 70-200mm