18 oktober 2011

Festival Nature Namur 2011

Dit weekend was ik in Namen voor het Festival Nature Namur; een jaarlijks natuurfotofestival met daaraan gekoppeld een hele serie tentoonstellingen in het oude centrum van Namen en twee fotowedstrijden. Van beide wedstrijden had ik een uitnodiging ontvangen voor de prijsuitreiking omdat er beelden van mij waren genomineerd (3 in totaal). Helaas geen eerste prijs en alleen nominaties/'highly commendeds'. Uit de ongeveer 80 genomineerde beelden per wedstrijd (ruim 3000 inzendingen per wedstrijd) werd alleen een 1e prijswinnaar in iedere categorie toegekend. Maar het blijft leuk om foto's van jezelf tentoongesteld te zien of geprojecteerd in een grote filmzaal:
Collega BVNF fotograaf Danny Laps had een mooie 1e prijs te pakken bij één van de twee fotowedstrijden (AVES) met een prachtig portret van een steenuil.
Van de tentoonstellingen in het sfeervolle centrum van Namen spraken me die van Philippe Moës, Marc Steichen en Werner Bollmann het meest aan. Deze fotografen waren ook allemaal aanwezig en door het kleinschalige karakter was er ruim voldoende tijd voor een praatje met deze bevlogen natuurfotografen. Kortom; weer veel inspiratie opgedaan!

Vanaf nu staan trouwens alle nieuwe workshops voor 2012 weer op de site!!