30 augustus 2010

Pffff...

Zonder zielig te willen doen is het toch wel een heel gedoe om alle foto's van de afgelopen vakantie uit te zoeken en te selecteren op 'natuurfoto', 'vakantieboekje' en 'boek'. En met dat laatste bedoel ik dan de tweede uitgave van ons boek wat in november gaat verschijnen.
Het voordeel van digitale fotografie is natuurlijk dat je volop kunt experimenteren, maar het nadeel is dat je absoluut moet waken voor het 'verzamelen' van stapels met beelden die allemaal op elkaar lijken, maar alleen detailverschil hebben; wat een uitzoekerij!! Een 16 GigaByte kaartje helpt dan trouwens ook niet om 'zuinig' te doen in het veld! Ze zouden dat heerlijke 'klik-klik-klik' geluidje eens moeten vervangen door een irritant hoog snerpend geluidje of zo. Dan denk je misschien wel beter na voor je op de knop drukt voor weer zo'n lekker lopende serie!

In Engeland kun je natuurlijk heerlijke kustlandschappen maken, maar deze foto is gemaakt op de 'moors' van het Exmoor nationaal park. De wolken zorgden, samen met de zon, voor een spannend lichtspel door de schaduwpartijen steeds op een andere manier over het landschap uit te strooien. Een boeiend schouwspel waarvoor de picknick toch even werd onderbroken! Ik heb meerdere versies; donkere voorgrond, lichte voorgrond, maar deze sprak me wel aan. Nadat Andrew George hem echter zwart-wit had gemaakt (dank daarvoor!) kwam de kracht van dit landschap pas goed naar voren!
Op deze kleine foto is het niet goed te zien, maar de schapen op de voorgrond zorgen (voor mij) voor extra ruimtelijk perspectief!