30 april 2014

Paars wordt weer groen .....

Dit jaar stond het Hallerbos véél eerder in bloei dan 'normaal'. Omdat de beuken toch redelijk lang hun bladeren binnenboord hielden bleef het bos bijna 3 weken paars en hebben héél veel mensen kunnen genieten van dit natuurspektakel! Mijn workshops stonden vorige week donderdag + vrijdag gepland en enkele weken geleden leken dat twee data waarop we al herfstbladeren zouden kunnen gaan fotograferen. Maar gelukkig viel het allemaal erg mee en waren de beuken pas enkele dagen voor de workshop pas bereid hun bladeren te laten zien! Het werden twee heerlijke workshopdagen!

Het groen gaf direct een heel andere sfeer in het bos en eerlijk gezegd vind ik het juist wel mooi als er een groen bladerdek boven het paars te zien is. De foto's zijn daardoor m.i. wat beter in balans.
Het frisse groen leende zich ook goed voor dubbelopnames zoals hierboven.

Naast beukenbladeren zijn het vooral de varens die nu de aandacht beginnen op te eisen nu de boshyacinten langzaamaan hun mooiste periode hebben gehad. Juiste deze periode biedt mooie kansen te 'spelen' met paars en 'varengroen'!

Op een deel van het Hallerbos staat veel daslook en dat stond helaas nog niet op z'n mooist toen wij er waren. Toch was het een prima plek om te werken aan macro's... of zwart-wit beelden...


Het Hallerbos blijft een magische plek om naartoe te gaan. Volgend jaar komt het dus weer zeker op de agenda te staan van de Masterclass workshops. Oh, en zoekt iemand nog een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit bos dan kan ik B&B Fyllade & Arkoze van harte aanbevelen! Op slechts 1,5 km afstand van de bekende P8.
Tot volgend jaar!Foto's met Canon 6D en Canon 17-40mm, Sigma 35 mm, Canon 70-200mm (+ 1.4 x converter)