13 april 2014

Jaarlijks feestje...!

Mijn eerste bezoek aan het Hallerbos zal ik nooit vergeten. We kwamen nog in het donker aan en de eerste indrukken werden dus niet gevormd door het paarse tapijt, maar door de zoete geur van de boshyacinten toen we auto uitstapten! Daarna kwam pas langzaam het licht en het paarse tapijt; onvergetelijk! En alhoewel ik nu al een aantal jaar daar jaarlijks naartoe ga, went een bezoek aan het Hallerbos nooit!
Dit jaar is alles anders in de natuurkalender en zo ook de bloei van de boshyacinten. Terwijl we vorig jaar op 18 april een dag tevergeefs hebben rondgesjouwd op zoek naar één enkele bloeiende boshyacint is er nu op 11 april al een paars ondertapijt met langzaam ontluikende beuken ertussen.

Op 24/25 april staan er masterclass workshops gepland en gelukkig konden we nu al een middag + avond 'voorproeven' met een aantal mensen. Een heerlijke dag en wat een relaxed sfeertje in het bos. In de middag was er nauwelijks iemand te zien en was het echt genieten voor iedereen, inclusief mezelf!
Op zo'n dag is het altijd even 'zoeken' naar het type foto's wat iedereen gaat maken. Gelukkig is er keuze genoeg: macro, landschap, creatief,...Wij mochten al niet mopperen met het weer, maar gisteren (zaterdag) was er mist in het Hallerbos. Dat is iets waar ik al jaren op hoop en wat een feestje moet dat zijn geweest voor degene die daar gisteren hebben rondgelopen!
Nu maar duimen dat de hoge beukenbladeren rustig aan doen en er nog wat bloeit op 24/25 april!