24 maart 2014

Na regen komt....

... hagel, en nog meer regen en dan even zon, en dan weer regen en nog eens hagel....!
Is dat een 'probleem? Buiten het feit dat je even moet zien te schuilen onder één van de de spaarzaam aanwezige dennenbomen op de Kalmthoutse heide geeft het alleen maar kansen tot foto's met prachtige luchten! Gisterochtend gingen we een wandeling maken over de heide en waar ik normaal (als ik ga fotograferen) zowat iedere 10 minuten op mijn weer-app kijkt, had ik dat nu niet gedaan en werden we al na 15 minuten getrakteerd op een flinke bui met hagel. Toch maar doorgelopen en toen de zon even doorbrak werd de lucht 'zon-mee' bijna zwart van kleur en dat gaf een prachtig dreigende sfeer. Snel een heuveltje op gelopen en van daaruit geprobeerd om dat gevoel om te zetten in een beeld .
Ik werd getriggerd door de reflectie van de 2 bomen en daarom het water weer op gezocht om dichterbij die reflectie te kunnen komen. Voordeel daarbij was dit ik meer dieptewerking kreeg door de voorgrond.
Door het lage standpunt kon ik ook weer meer lucht 'meenemen' in de foto en die werd eigenlijk alleen maar mooier. Ter plekke zat ik al in zwart-wit beelden te denken. Ook omdat Silver Efex pro dit soort beelden zo prachtig om kan zetten! Dit gebied leent zich m.i. ook heel goed voor zwart-wit in deze tijd (met al het lichtgele pijpenstrootje). Maar dat is ook persoonlijk natuurlijk. Iemand anders zal liever kleur blijven zien!


Daarna bleef het waterige zonnetje steeds meer verscholen achter de wolken en werden we weer 'verwend' met een flinke hagelbui! Een thermoskan met warme koffie is dan extra 'waardevol' trouwens!
Op de terugweg nog een aantal foto's kunnen maken van de bomen die als stille getuigen van de brand in 2014 een beetje verloren erbij staan. Normaal niet zo spectaculair, maar met deze lucht erbij....

Alle foto's met Canon 6D en 17-40mm. Met dank aan CameraTools voor het kunnen uittesten van Hitech grijsverloop filters! (m.n. 0.6 met zachte overgang)