14 maart 2014

Iedere acht en een halve seconde één....

De afgelopen 2 weken was het prachtig voorjaarsweer, maar door allerlei omstandigheden had ik geen tijd om dit te 'benutten' als natuurfotograaf. Mijn vaste 'fotodag' was ingeruild voor een cursus, extra vergaderingen, een hoop kantoorwerk en artikelen schrijven. In de middag wel een paar keer kunnen genieten van het prachtige weer, maar op dat moment was het licht veel te hard om te fotograferen.
Dan is het al niet leuk als je 's morgens op de fiets zit en alleen maar denkt aan hoe het nu in het bos zou zijn, maar het wordt pas echt vervelend als je dan 's avonds al die prachtige foto's voorbij ziet komen op facebook!
Daarom gistermorgen toch op pad om het eerste licht te vangen bij het Rozeven in Roosendaal. Toen ik iets ná half 7 daar stond eerst even rondkijken en genieten van de rust; heerlijk!


Tja, en daarna aan de slag! Vooral veel beelden gemaakt waarbij er eenden of Canadese ganzen als figurant door het beeld zwommen en het mooie was dat ze heel nieuwsgierig waren en me toch iedere keer weer opzochten. De mist bleef maar hangen en werd zelfs even meer en toen daar de zon doorheen begon te schijnen door de bomen gaf dat helemaal een 'lekker' sfeertje!

Uiteraard ook weer wat foto's omgezet naar zwart-wit. Daar lenen zich dit soort foto's natuurlijk perfect voor met die mist en dan die contrastrijke Canadese ganzen.Uiteindelijk zat ik om kwart voor 8 weer in de auto en was 10 minuten later weer thuis om daarna weer naar het werk te gaan. Ook nu was het weer prachtig op de fiets, maar had ik toch een beter gevoel dan de dagen ervoor!
Voor mij gevoel had ik 'rustig' gefotografeerd, maar ik kwam er 's avonds bij het bekijken van de foto's achter dat ik ruim 500 foto's in precies 61 minuten had gemaakt; omgerekend iedere 8,5 seconde één foto....! En ik tijdens mijn workshops maar zeggen vooral rustig te fotograferen en niet alleen maar 'klikken'......