24 maart 2013

Uitwaaien!

Twee weken geleden stond eigenlijk de eerste workshop strandfotografie op het programma, maar vanwege de weersverwachtingen hadden we die uitgesteld naar afgelopen zaterdag. Eind maart zou het vast beter weer worden...?! Nou niet dus..! Een hele groep fanatieke fotografen was zo dapper om toch de wind aan de Zeeuwse kust te trotseren en aan de slag te gaan met zand, zee en strand!
Helaas was de wind niet alleen koud, maar ook een behoorlijke spelbreker om bijvoorbeeld een tijdopname te maken. Zelfs een stevig statief was nauwelijks in staat de camera zonder beweging een seconde stil te laten staan in die harde wind. Lenzen wisselen en werken met filters e.d. was ook een hele uitdaging en eigenlijk onbegonnen werk. Halverwege de middag had de wind het gewonnen van de inspiratie en in september / oktober gaan we terug voor een (hopelijk) mooie zonsondergang!
Onderaan deze blog nog enkele resultaten van deze 'poolexpeditie!
Eerlijk gezegd ga ik er nu toch wel vanuit dat we bij de volgende workshop op 6 april 'echt' voorjaarsweer hebben. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (info) evenals voor de workshop 'heidelandschap' op 23 augustus! Of wordt dat ook winter-heide-landschap..?