13 oktober 2012

Nieuwsgierig..

De komende weken staan er allerlei leuke 'dingen' op de rol en dat prikkelt mijn nieuwsgierigheid op dit moment al behoorlijk!
Ik kijk erg uit naar de lezing die ik op woensdagavond 31 oktober ga geven in het Milieu Huis te Spijkenisse. Kosten zijn € 5,- Opgeven kan via deze link!
Pieter Dhaeze is druk bezig met de ontwikkeling van m'n nieuwe website en behalve dat de beelden in de gallery dan eindelijk eens 'ververst' gaan worden, zal het vooral ook een site gaan worden waar ik eenvoudiger nieuwe beelden kan laten zien en nieuws kan delen. Ben nu al benieuwd naar het resultaat...
Komende weken liggen er als het goed is twee mooie publicaties in de bus. Er komt een portfolio van mij in Landschap, het ledenblad van Landschap vzw en een artikel over herfstfotografie in Jan Vermeers nieuwe tijdschrift Natuurfotopassie. Twee prachtige bladen die elkaar wat mij betreft perfect aanvullen en absoluut aan te raden zijn voor iedere natuurfotograaf!! Spannend hoe het eruit gaat zien...

De herfst maakt mij ook nieuwsgierig; komen er weer mooie fotomomenten met de 'juiste' omstandigheden? Daarnaast twee 'normale' themaworkshops en dan twee keer een nieuwe weekendworkshop in de Ardennen, waar ik al heel veel zin in heb.
Komende dagen komt mijn nieuwe workshop agenda op de website; uiteraard ben ik ook erg nieuwsgierig naar de reacties daarop.
Afgelopen weekend stond de workshop in Ameland op het programma. Van tevoren héél veel naar de weersverwachtingen gekeken die van alleen maar regen, via storm naar 'wolken-zon' gingen en uiteindelijk was het een heerlijk weekend met veel wisselende omstandigheden en daardoor prachtige resultaten van de deelnemers! Dit mede dankzij de assistentie van Gerard Leeuw die mee was gegaan naar Ameland! Gerard bedankt! Volgend jaar staat deze workshop weer op het programma! (van 27 september t/m 29 september 2013)
Afgelopen donderdag was de afsluitende avond van de Masterclass workshop. Vier praktijkdagen en vijf bespreekavonden hebben een stijlserie opgeleverd voor iedere deelnemer waar ik erg trots op ben en die mij heeft geleerd dat het groepsproces een heel positieve invloed kan hebben op het doorontwikkelen van een creatieve vaardigheid zoals het fotograferen! Het was een voorrecht om dit proces te mogen ondersteunen! Ook de laatste praktijkdag bij de Flaes (zie onder) was het eten weer beter dan het weer.....en was het hard werken voor een goede foto! (maar wél met veel voldoening als het lukt). Ook hier kijk ik al weer uit naar de groep van volgend jaar...