30 juni 2011

Vreemde jongens die fotografen......

Wat zou deze bever denken....?
Wat hij ziet is een behoorlijk scheefhangende, op zonnecellen aangestuurde fluiterboot met zo'n 40 fotografen die bijna allemaal aan één kant van die boot staan. Die fotografen hebben een vreemd 'oog' waar een klik-klik-klik geluidje uitkomt en heel af en toe zelfs een beetje flitslicht. Sommige hebben twee grote ogen waar ze aan de bovenkant aan kunnen draaien en vervolgens zijn er ook nog met gewone kleine oogjes, maar die kijken weer niet naar mij, maar naar zo'n schermpje van een apparaatje voor hun neus. Vreemde jongens hoor....
Wat die fotografen zien is een bever die op z'n gemakje 'meezwemt' met de boot, af en toe onder water duikt of zich omdraait en de andere kant uitzwemt, maar soms zo precies naast de boot door het water beweegt, dat sommigen zelfs twijfelen of er niet iemand met een afstandsbediening dat beest bestuurt! Een bijzondere ervaring!
De bever zwemt op een afstand die redelijk goed te fotograferen is, maar eerlijk gezegd zijn de lichtomstandigheden behoorlijk slecht. Daarnaast beweegt de boot en is werken met statief niet mogelijk. De camera is op iso 1600 ingesteld en dan nog is 90% van de foto's bewogen of nét niet scherp. Nu mis ik wel een 300mm F/2.8..!

Op onze zoektocht naar bevers in de Biesbosch (vertrek vanuit Hank) kwamen we ook deze reiger tegen die in een mooi decor zat wat ik nog heb versterkt door het zwart-wit te maken. Er leek een beetje licht op de reiger te schijnen en de witte kop steekt goed af tegen de achtergrond.
Hans en Hannie, heel erg bedankt voor jullie deskundige en zeer nuttige informatie die we kregen op de beverboot!
Alle foto's met Canon Eos 1DmIII met 100-400mm.