18 mei 2011

'Goed' gecamoufleerd....!

Hier twee mooie voorbeelden dat sommige dieren nog wel een spoedcursus camouflagetechnieken bij onze Roosendaalse commando's mogen gaan volgen..! De foto's zijn gemaakt tijdens een fotoworkshop macrofotografie welke ik afgelopen vrijdag bij de Chaamse beek heb gegeven. Prachtige omstandigheden, een heel leuke groep en een inspirerende omgeving! Enige nadeel; de workshop begon om 5.00 uur en dat blijft gewoon erg vroeg... (daardoor wél een mooie zonsopkomst).

Dit Icarusblauwtje zat eerst op een koekoeksbloem (ook geen topcombinatie vanuit camouflageoogpunt gezien), maar vloog daarna naar een rietkraag aan de rand van het weilandje. Tussen al dat bruin was het een echte eye-catcher en dus een mooi foto onderwerp voor alle workshopdeelnemers. Het blauwtje bleef op z'n gemak zitten en leek wel te genieten van alle aandacht van die celibrety fotografen..!
Bij deze koe was het precies andersom. Blijkbaar heeft ze minder goede ervaringen met de roddelbladen en ‘verstopte’ zich daarom achter deze boom. Niet helemaal succesvol zoals te zien op de foto, maar daardoor wel een leuk plaatje.

Nog een tip voor een leuke fotowedstrijd die wordt georganiseerd door het natuureducatiecentrum De Vroente in Kalmthout (bij de Kalmthoutse Heide). Hier is alle info te vinden! Deelname is vrij en nog open tot 30 september.

Bovenste foto; Canon 1DmIII met Sigma 150mm, F/4.0, 1/1250 en iso 320
Alles uit de hand omdat het snel moest en door de korte sluitertijd de bewegingen door de wind redelijk goed kunnen opvangen.
Onderste foto; Canon 1DmIII met Sigma 150mm, F/4.5, 1/320 sec en iso 500