12 december 2010

Winterslaap!

Het lijkt er een beetje op of ik in een soort fotografische winterslaap zit! De afgelopen twee à drie weken heb ik nauwelijks de camera aangeraakt en sowieso geen foto met enige schoonheidswaarde gemaakt (buiten dan natuurlijk de familiefoto's van de sinterklaasavond..!). Ik ben vooral druk bezig geweest met andere zaken, zoals de website (alle praktijkworkshops staan er nu op!), de fotowedstrijd die ik organiseer voor alle deelnemers die bij mij een workshop hebben gevolgd (insturen is nog steeds mogelijk!), het voorbereiden van een portfolio in EosZine en met de Roosendaalse Kunstkalender:

Vorige week zaterdag vond de presentatie daarvan palats in Galerie de Kring in Roosendaal.
Er hangt daar op dit moment een mooie verzameling kunstwerken die allemaal zijn opgenomen in de kunstkalender 2011, welke door Giséla in het Veld is samengesteld. De tentoonstelling is nog enkele weken te bezoeken in Galerie De Kring te Roosendaal (voor openingstijden zie website van schouwburg de Kring te Roosendaal).

Dit is ook de tijd om foto's uit te zoeken van het afgelopen jaar die ik ga 'gebruiken' voor de fotowedstrijden in de komende periode. Het leuke is dat je dan soms foto's tegenkomt waarvan je was vergeten dat je ze hebt gemaakt! Zo ook deze foto die ik afgelopen zomer in Engeland heb gemaakt:

We liepen door een prachtig eikenbos in het nationaal park Exmoor en ik was vooral geraakt door de grillige vormen van de bomen. Ik heb die vormen a.h.w. een soort extra accent gegeven door de foto zwart-wit te maken. Daarna ben ik in Lighroom wat gaan 'spelen' met de kleuren en als je dan het groen eruit haalt krijg je een soort infrarood foto die voor mij wel een mooie sfeer oproept; eentje die helemaal bij dat bos past!