20 december 2010

Waar blijft George Clooney..?

Vanmiddag moest ik voor m'n werk naar Bergen op Zoom en eigenlijk kwam ik vrij onverwacht op de snelweg in een bijna 'hemels' decor terecht! Prachtig oranje-wit tegenlicht in een sneeuwlandschap en overal om me heen een laagje grondmist; precies genoeg om bomen e.d. te laten zweven op een hagelwit wolkendek. Precies de sfeer van de TV reclame waarbij George Clooney met z'n Nescafe cupjes aan de hemelpoort stond..! Alle storende (vaak menselijke) elementen in het landschap waren omgetoverd tot eyecatchers van de bovenste plank!
Ik kreeg gelukkig geen piano op m'n dak maar moest wel opletten op de razend drukke snelweg en had dus helaas geen camera bij me om dit fantastische beeld vast te kunnen leggen!
Maar absoluut niet getreurd; in het weekend genoeg mogelijkheden gehad om (in alle weertypes) te genieten van de prachtig besneeuwde bossen rondom Roosendaal.

De foto is gemaakt in de Rucphense bossen tijdens een flinke sneeuwbui op zondagmiddag en het bijna verlaten bos ademde een sfeer uit die goed naar voren komt in deze foto. Tussen alle bomen door een goede plek gekozen waarbij de beuk links mooi vrij stond. Wat contrast eruit gehaald voor de dreigende sfeer en zwart-wit doet het dan natuurlijk beter met zo'n foto! Met 17-40 mm, diafragma F/2.8, 1/100 sec en iso 320.
Toevallig vielen er ook een aantal fotoclub activiteiten in dit weekend. Op vrijdagavond bij BVNF naar een lezing geweest van Theo Bosboom (erg inspirerend!) en zaterdagochtend met de Dordtse fotoclub naar de Biesbosch. Een prachtig gebied, maar het is altijd een flinke uitdaging om 'rust' in de chaos te krijgen; zelfs met sneeuw. Dit landschap zit vol met takken en omgewaaide bomen en daardoor wordt het nogal snel 'rommelig'.

Met deze foto heb ik getracht om met de gebogen vormen van zowel de bomen als de rietkraag een herhaling te krijgen die voor rust zorgt. En het spannende is de kleurcombinatie wit - rood; eentje die niet zo heel veel is te zien in de natuur.
Met 70-200mm, diafragma F/8, 1/80 sec en iso 250