27 juni 2010

Zomer!

Afgelopen week heb ik op een mooie zomeravond een wandeling gemaakt langs het Piet van Aken wandelpad bij Stampersgat. Het was een wandeling waarbij we flink moesten struinen door het hoge gras. Uiteraard was de camera in de rugzak gestopt met het idee dat een zonsondergang in zo'n open gebied mooie plaatjes op kan leveren.
Ergens onderweg kwamen we langs 'een bos' met Berenklauw en wat zijn dat toch indrukwekkende planten! De kroon zit echt op een kleine meter boven je hoofd en het voordeel is dat je niet hoeft te bukken als je deze plant 'van onderaf' wilt fotograferen! Het lijnenspel van de kroon is een fraai onderwerp voor een foto en wordt m.i. nog versterkt als het niet helemaal scherp is. Door de vuistdikke knop precies in het midden voor de kroon te plaatsen krijgt het geheel iets grafisch.

De zonsondergang viel eigenlijk precies tijdens het verkeerde stuk van de route en was maar gedeeltelijk zichtbaar tussen de bomen door. Daardoor geen landschapsfoto gemaakt, maar gefocust op een macro met tegenlicht. Op het hele stuk echter geen enkele (bruikbare) bloem gezien. Opeens viel m'n oog op een spin die ondersteboven aan haar web hing. De zon op de achtergrond (maar wél net buiten beeld) zorgt voor de oranje kleur.

Gisteren voor het 3e weekend achter elkaar naar Oosterheide gereden en nu stond een macro dagworkshop het programma met wederom een aantal zeer enthousiaste fotografen. Hoewel de klaprozen op sommige plekken nu echt uitgebloeid zijn, waren er nog meer dan genoeg bruikbaar als inspirerend foto onderwerp! Het is hier echt een fantastisch stukje natuur!

Er is trouwens nog één plaats beschikbaar op de basisworkshop van zaterdag 10 juli a.s.!