29 november 2009

komkommertijd

De afgelopen weken zijn voor mij niet echt inspirerend geweest qua natuurfotografie! Op de momenten dat ik tijd had om erop uit te trekken regende het behoorlijk en bovendien is het laatste beetje kleur nu wel uit het bos verdwenen. Dat is weer even behoorlijk omschakelen na zo'n mooie nazomer. Nu maar hopen op een mooie winter met veel sneeuw en rijp!
Vorige weekend nog wel naar Zuid-Limburg waar we familiebezoek hadden gecombineerd met een heerlijke wandeling. Hier een foto van onderweg; een strakke landschapsfoto met veel menselijke invloeden. De boom op een sterke plek in de foto en het uitgebloeide koolzaadveld in het midden. Bewust gekozen voor een compositie waarbij dat veld als een soort 'punt' naar rechts wijst (ik had de onderste lijn thuis nog rechtgezet, maar dat was niet mooi!).

Op zich komt deze fotografie-pauze overigens niet zo slecht uit, want ik ben de afgelopen weken erg veel tijd bezig geweest met de voorbereidingen van de presentatie die ik mag geven namens ons 'Biesbosch Expeditie team' op het NVN festival op 13 februari 2010 te Arnhem. Gisteren was de try-out van alle presentaties en ik kan wel zeggen dat het erg de moeite waard is om daar naartoe te gaan; wat een prachtige beelden heb ik voorbij zien komen!
Daarnaast staan alle nieuwe fotoworkshops nu op de site en de eerste week liep het al behoorlijk storm (sommige zijn nu al volgeboekt!).

Canon EOS 40D + 70-200 mm IS
Diafragma F/7.0, sluitertijd 1/160 sec en iso 400