11 november 2009

HerfstworkshopAfgelopen zaterdag in Bergen op Zoom de laatste workshop van dit jaar gehouden. Het thema was herfst en alhoewel het 'hoogtepunt' van de herfst dit jaar al een anderhalve week geleden lag, waren er nog méér dan voldoende herfstonderwerpen te fotograferen. Uiteraard de paddenstoelen, maar zeker ook sfeervolle lanen. Iedereen is ook flink aan de slag gegaan met wat creatieve effecten zoals inzoomen en draaien tijdens de opname. Het was een prima dag met zeer fraaie resultaten!

Volgend jaar weer een nieuw programma natuurfotoworkshops met o.a. landschap, strand, roofvogels, macro (eentje héél vroeg) en weer herfst. Voor september staat er een weekend Ameland in de planning. Binnenkort is alle informatie op de website te vinden!

Hierboven staan ook nog 2 foto's die ikzelf zaterdag heb gemaakt. De porceleinzwam tegen de stam van een oude beuk spreekt me aan vanwege het grote contrast en bij de andere foto is het lijnenspel de moeite waard. De stam komt mooi het beeld in vanuit de hoek, maar ook de lijnen op de stam zelf geven een mooie blikgeleiding naar achter toe. De onscherpe herfstbladeren zorgen voor een passend decor.

Alle foto's met Canon EOS 40D en 70-200mm