14 september 2013

Vrijdag de 13e en toch goed weer!

Gisteren de vierde praktijkdag van de Masterclass workshop. Eindelijk een keer goede weersomstandigheden voor deze fanatieke en enthousiaste groep natuurfotografen! En dit ondanks dat het vrijdag de 13e was :).
Ik probeer me niet zoveel van het weer aan te trekken, er valt tenslotte altijd wat te fotograferen, maar het scheelt toch wel erg veel als je met landschapsfotografie aan de slag gaat en 'het klopt' qua weer!
Ruim op tijd aanwezig en dus begonnen met het blauwe kwartiertje. Grootste uitdaging voor iedereen was het vinden van een 'lekkere' voorgrond om diepte te creëren in het beeld; niet te druk, maar wel een beetje spannend.
Deze 'stapel' waterleliebladeren voldeed zeker wel aan die criteria. Vooral het stuk rechtsonder vind ik erg krachtig en is zeker wel een toevoeging aan dit beeld.
Ook in de lengterichting 'werkten' die waterleliebladeren goed, maar ik heb juist een andere voorgrond hier in deze blog gezet. Is deze voorgrond 'krachtig' genoeg of te klein waardoor de foto niet in balans is? Voor mij kan het wel omdat er ook veel kleur in de lucht zit waardoor een rustigere voorgrond juist alle aandacht naar de lucht laat gaan. Maar uiteraard is dat een persoonlijke voorkeur.
Tja, en een beetje spelen met het licht is ook altijd leuk. Het licht werd zo hard dat een high-key foto in me opkwam. Ik weet nog niet of dit wel iets is. Even laten bezinken...
En de herfst komt er natuurlijk aan! Bladeren beginnen al te verkleuren en er werden al behoorlijk wat paddenstoelen 'gespot'. Komende periode ga ik experimenteren met een lens die ik van Sigma in bruikleen heb gekregen; een Sigma 35 mm F/1.4 DG HSM.  Diafragma 1.4 is natuurlijk wel héél leuk om mee te spelen en dan krijg je dit soort foto's. Het was zomaar een eerste héél korte test maar de herfst is een mooie periode om eens te kijken waar de creatieve mogelijkheden van deze lens liggen!