9 januari 2013

Toch nog winter...?

Afgelopen weekend had ik weer m'n eerste workshop van dit jaar en het thema was....winter!
Helaas is de hoeveelheid prut-weer op dit moment ruim boven NAP gestegen en was er weinig te zien van het feit dat dit meteorologisch gezien een winterperiode wordt genoemd. Maar desalniettemin een prima workshop waarbij het harde werken beloond werd met originele foto's. En dat regen zelfs 'handig' kan zijn bewijst bovenstaande foto (omhoog geflitst)!
En als het water niet bevroren is, dan is het ook leuk om het op een andere manier te benutten. Reflecties zijn altijd een uitdaging en het mooie is dat het beeld vaak al anders wordt bij iedere stap die je neemt! Heel veel variatie-mogelijkheden dus!

Maar vandaag toch nog véél 'echte' winter gezien! Ik was in Woerden om voor het blad Natuurfotopassie van Jan Vermeer te jureren voor zijn wedstrijd winterfotografie. Prachtige foto's voorbij zien komen, waarbij we het vooral warm kregen van de foto's die het 'echte' wintergevoel teweeg brachten! Erg leuk om te doen en met een tas vol inspiratie weer naar huis!

Zondag a.s. vindt de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd die ik dit jaar weer heb georganiseerd voor deelnemers aan mijn workshops en aansluitend maken we een korte fotowandeling  langs natuurgebied Markiezaat in Bergen op Zoom. De weersverwachtingen zijn....lichte vorst! Zou het dan toch nog..........