15 juni 2012

Haat-liefdeverhouding...

Als natuurfotograaf heb je een soort haat-liefdeverhouding met het weer. Aan de ene kant zorgen bijzondere weersomstandigheden voor prachtige fotokansen, maar aan de andere kant ben je ook erg afhankelijk van het weer. Zeker dit voorjaar is de liefde (voorlopig..) een beetje bekoeld om het zomaar te zeggen!
Niet omdat ik iedere dag met 30 graden buiten op het terras wil zitten, maar vanwege de lastige weersomstandigheden bij enkele workshops. Vanavond is al voor de tweede keer dit jaar een fotoworkshop niet door kunnen gaan vanwege regen. En in de spaarzame vrije tijd waarin ik kon gaan fotograferen dit voorjaar was het behoorlijk vaak prutweer.
Maar gelukkig niet altijd en twee weken geleden was ik met David Pattyn en Herman van der Hart op Texel en hadden we een prachtig mooie ondergaande zon bij de Slufter. Dat zijn de momenten waarop de liefde (voor de omstandigheden!) weer wat boven komt drijven en waarbij de ademhaling 'even net wat dieper gaat'! Heerlijk! Hopelijk gaat het weer nog een beetje meewerken de komende maanden!
Het valt overigens niet mee om als 'niet-vogelfotograaf' met deze twee kanjers op pad te gaan en een foto te laten zien op je scherm waar een 'wauw' kreet bij te horen valt. Maar absoluut een mooie uitdaging en dankzij een geleende 500mm (Jeroen bedankt!) waren er toch enkele leuke platen te schieten van m.n. de Grote Stern en de Kluut. Binnenkort volgen nog meer foto's van Texel.

TROTS!
Vanmiddag heb ik bij Foto Verschoore Roosendaal de prints opgehaald van de prijswinnende foto's van de fotowedstrijd 'Natuur Dichtbij'. Prachtige 30x45 prints op foam geplakt en bij het uitstallen van alle ruim 25 foto's op de tafel kreeg ik toch wel een gevoel van trots; wat een fantastisch resultaat van deze wedstrijd!!
Morgenmiddag (zaterdag 16 juni) zal in het nieuwe MEC / T-Huis te Roosendaal de prijsuitreiking plaatsvinden en maandag zal er een verslag (met enkele prijswinnende foto's) geplaatst worden in BN/DeStem! De foto's zullen nog twee weken blijven hangen in het T-Huis/Mec, Dennescheerderdreef 11, Roosendaal.