3 november 2010

Dromen!

 
Eigenlijk zou de titel van deze blog moeten zijn: 'slecht geslapen' maar dat klinkt natuurlijk niet zo leuk als 'dromen'!
De oorzaak van dit slechte slapen lag in het feit dat ik gisteravond nog 'even' de foto's wilde bekijken die ik afgelopen zondag had gemaakt toen we een lekkere boswandeling maakten met onze jongste dochter en een nichtje. De onderste foto van deze blog was het resultaat van een snelle fotoactie. Ondertussen heb ik me wel afgeleerd om uitgebreid te gaan fotograferen als we met de kinderen naar het bos gaan en alhoewel ik hier wel mogelijkheden in zag besloot ik dus toch om maar door te lopen nadat ik snel 2 foto's had gemaakt!
Gisteravond laat zag ik die foto en dat beeld bleef min of meer in m'n hoofd toen ik op bed lag. Ik kreeg allerlei ideeën over een zon achter die paddenstoeltjes en het infiltsen met een losse flitser achter de paddenstoeltje. Niet slim, want dan blijf je daar dus aan denken en slaap je niet goed!
(misschien hebben die paddenstoelen een hallucinerende werking op afstand!)
Ik wist dat ik vanmiddag een uurtje tijd had om naar het bos te gaan en vol met creatieve plannen vertrok ik naar hetzelfde stuk bos als afgelopen zondag. Wat een teleurstelling......de rij met paddenstoeltjes was helemaal al verschrompeld en verkleurd!
Gelukkig was er op dezelfde stam weer wat nieuw 'paddenstoel-leven' ontstaan en mijn eerste foto was een soort verbeterde versie van de foto van zondag:

Daarna ging ik experimenteren met tegenlicht, maar dat viel tegen. Flitsen schoot ook niet op en als laatste kwam een Mini-maglite met LED lampje uit de tas. Vanuit diverse hoeken heb ik het miniscuul kleine paddenstoeltje beschenen en de foto bovenaan de blog was één van de resultaten. Het steeltje lijkt licht af te geven evanals het hoedje, terwijl de omgeving (het mos) toch behoorlijk donker is gebleven.
Met een goed gevoel ging ik na een uur naar huis; ik denk dat ik weer goed zal slapen...!

Bovenste 2 foto's:
Canon EOS 40D + Sigma 150 mm macro vanaf statief (helemaal plat op de grond)
1e Diafragma F/6.3, 1/125 sec en iso 100 met lampje
2e Diafragma F/4.5, 1/30 sec en iso 100