25 april 2010

Chaamse Beek 2


Gisteren samen met boswachter John Sips van Natuurmonumenten een prima workshop gehad in de omgeving van de Chaamse Beek. Mijn eerste indruk van dit gebied bij een eerste verkenningsbezoekje was niet zo heel positief, maar ik ben ondertussen toch wel erg enthousiast geworden over dit afwisselende natuurgebied! Veel bloemen, vlinders, vogels en natuurlijk ook de prachtig meanderende Chaamse Beek! Het is m.i. vooral een gebied om in het voorjaar te bezoeken als alles in bloei begint te komen, alhoewel ook hier ieder jaargetijde wel z'n charme zal hebben natuurlijk.
De foto van de beek is zo genomen dat de varen op de voorgrond mooi aan de onderkant van het beeld staat. Een boom met daarop een kronkelende klimopstam vormde een mooie begrenzing aan de rechterkant en zorgt a.h.w. voor een soort lijstje. De foto is wat platter bijgesneden omdat de bovenkant niets toevoegde! Op de foto is een storend stukje tak 'weggewerkt' met photoshop. Weghalen (ter plekke) van die tak was geen optie omdat het een ideale rustplek is voor ijsvogels!
Bloemenfoto's worden anders als je water als achtergrond kunt gebruiken! De reflecties in het water zorgen dan voor mooie diafragmaringen. Een techniek die driftig werd uitgeprobeerd tijdens deze workshop.

John wist ook erg veel over het ontstaan en beheer van dit gebied te vertellen en de combinatie boswachter - natuurfotograaf is absoluut een toegevoegde waarde bij deze workshops.
Ik hou het kort; later deze week weer een verslagje met hopelijk veel blauwe foto's! Ik ga nl een dag naar het Hallerbos bij Brussel!

Canon EOS 1D MarkIII + 17-40mm (beek) en 70-200mm (bloem)