15 oktober 2009

Biesbosch deel 2


Afgelopen week met Jacques van de Neut van Staatsbosbeheer, David Pattyn en Herman van der Hart op pad in de Biesbosch als vervolg op ons weekend in juni. Toen (pinksterweekend) was het prachtig zomerweer, erg druk in de Biesbosch en heel slecht fotolicht. Nu waren de omstandigheden heel anders; zonnig, maar koud / vochtig en een mooie dauw over het water en dus veel beter fotolicht!

Vroeg op pad en vóór zonsopkomst lagen we al op een prachtige plek aan de Huismanspolder te wachten op de ochtendsfeer. Heerlijk kunnen fotograferen en niemand die de stilte daar kwam verstoren; je zult hier werken!
Rond 9 uur een rondje gemaakt langs een mooie kreek en daar stond veel uitgebloeide berenklauw. Een plant met een prachtige vorm, maar nu nog mooier gemaakt door de vele dauwdruppels die als diamantjes op de schermen leken te liggen. Met veel tegenlicht dit proberen vast te leggen. De vraag bij dit soort foto's is altijd hoeveel scherptediepte je wilt hebben en daar experimenteer ik graag mee.
Rond de middag was het licht te hard en gingen we weer terug naar de aanlegsteiger. Van daaruit naar het Biesboschmuseum, want 's middags wilden we nog naar het Jantjespad om daar met avondlicht de Biesbosch-sfeer vast te leggen. Helaas ben ik niet meer zover gekomen omdat een wesp met zwemaspiraties in mijn blikje drinken was gekropen net voordat ik een flinke slok wilde nemen tijdens de heerlijke lunch-picknick op het prachtige terras van het museum.
Het gevolg laat zich raden; een flinke prik in m'n keel en dat is niet fijn (gelukkig alleen maar pijn en geen vervelende allergische reactie).

Toch was het super dag met prachtige omstandigheden. Nu de presentatie nog in elkaar knutselen voor het NVN festival van 13 oktober 2010! Wordt vervolgd...!

Canon EOS 5D MarkII met F/4 70-200mm + 1,4 converter
Diafragma F/5.6, sluitertijd 1/2000 sec en iso 250
Diafragma F/9, sluitertijd 1/320 sec en iso 250