6 februari 2011

Finalistas Memorial Maria Luisa

Een succesje in de Mountain and Nature fotowedstrijd Memorial Maria Luisa in Spanje!
Met onderstaande foto heb ik een finaleplaats behaald in de categorie Vegetal World, zo'n beetje vergelijkbaar met Highly Commended bij de andere wedstrijden. Op de website staat een erg leuk filmpje met alle prijswinnende foto's. De categorie Vegetal World (met daarbij mijn foto) komt zo rond de 10e minuut! Je kunt de film op HD kwaliteit bekijken en dat ziet er veel beter uit! (knop HD in menubalk)
Bij 'Click here 2010 Awards' vind je alle prijswinnende foto's in alle categorieën. Een andere Nederlandse natuurfotograaf, Marijn Heuts, had een prachtige 1e plaats in de categorie 'Mountain and nature in abstract'! Ondanks dat het voor mij een onbekende wedstrijd was, bleken er toch ruim 11.500 beelden te zijn ingestuurd van meer de 1000 fotografen uit 49 landen. Je kunt dus wel stellen dat natuurfotografie in de belangstelling staat!

Zaterdag weer de eerste dagworkshop van dit jaar en het thema was landschap. De imense 'zandbak' van de Drunense Duinen was het decor. Werden we vorig jaar getrakteerd op een vers laagje sneeuw, ditmaal stond er een stormachtige wind die ervoor zorgde dat ik gisteravond ruim een uur bezig was met voorzichtig poetsen, 'kwasten' en blazen om al die kleine zandkorrels weg te krijgen! Het leek soms wel of je gezandstraald werd! Vooral het wisselen van lenzen was een behoorlijk lastige klus!
Maar de wind zorgde wél voor prachtige zandstructuren op de grond en bovendien was er een fraaie lucht met verschillende tinten blauw-grijs. Kortom; weer een prima dag!!

Foto gemaakt met Canon 1DmIII en Canon 70-300mm F/4-5.6 L IS (nieuwe lens; niet van mezelf, 'testen' voor EosZine)