7 maart 2010

Nog meer strandGisteren een fantastische workshop gehad op en rond de stranden van Walcheren! De weersverwachtingen waren niet bepaald 'hoopgevend', maar uiteindelijk was het een topdag met als toetje een prachtige zonsondergang op het strand van Zoutelande.

Tussendoor een paar fotomomenten benut om zelf ook nog een aantal foto's te maken.
De drie foto's in deze blog zijn allemaal foto's waarbij er sprake was van enige 'strijd'! De bovenste foto is gemaakt op het strand van Domburg (bij de overgang 'Hamster'). Toen we daar liepen was het strand maagdelijk leeg (geen enkel spoor) en door de forse noordoosten wind werd het zand met een flinke vaart over het strand geblazen. Probleem was echter m'n eigen schaduw! De zon stond zodanig dat de mooist denkbare compositie niet haalbaar was omdat dan steeds m'n eigen schaduw op de foto stond. Op zichzelf wel leuk natuurlijk, maar waarschijnlijk voor een buitenstaander wat minder aantrekkelijk! Dit was een aardig compromis.

Bij de tweede was er sprake van strijd thuis achter de computer; wél of geen zwart-wit! Uiteindelijk toch maar gekozen voor een contrastrijke zwart-wit foto omdat die foto m.i. de lijnen in het beeld het best weergeeft.

En de laatste strijd was er een waarbij ik constant zat te zoek naar een beeld waarbij de vogels goed vrij zouden zitten t.o.v. de achtergrond. De horizon is hier een lastige lijn die eigenlijk dwars door de vogels loopt. Ik heb ook nog andere foto's waarbij de horizon hoger is, maar op deze foto is de zon zo mooi en de zee komt fraai het beeld 'inrollen'!

Canon 40D + Canon 70-200mm, Canon 10-22mm en Sigma 17-70mm