5 juli 2009

Natuurgebied of.....?Gisteren kwam ik toevallig voorbij een braakliggend stuk industriegebied in wording (de Meeten II, tussen Roosendaal en Rucphen) en ik was verbaasd over de bloemenpracht in dit stukje 'wilde' natuur! Diverse paarse (grote kattenstaart), gele (wederik), blauwe en witte bloemen, soms met hele velden bij elkaar en dat allemaal op een stuk grond wat is voorbestemd om bebouwd te worden met grote lelijke loodsen.
Vanochtend terug naar dit stuk en nu mét camera en getracht om de sfeer van dit stukje onverwachtse natuur in beeld te brengen. Het was 'lekker' licht; niet té fel, af en toe een wolkje en het waaide zelfs maar heel zachtjes (i.p.v. de voor macrofotografen té harde wind van de afgelopen weken/maanden). In zo'n kleurenzee werkt een accent altijd goed en de combinatie paars-geel is daarbij zeker niet slecht (maar uiteraard is dat ook een kwestie van smaak!).
Ik kan dus iedereen aanbevelen om met je camera eens rond te gaan rijden in de omgeving van een industriegebied, op zoek naar dit soort plekjes.
Je hoeft dus niet altijd naar een 'echt' natuurgebied voor een leuke natuurfoto!!

Canon 40D met Canon 70-200mm, Canon 10-22 en Feisol statief