19 mei 2009

Klaprozen


Helaas heeft er een (té) lange tijd gezeten tussen de vorige blog en deze. Een vakantie en een drukke week daarna was daar de 'oorzaak' van. Mede door die drukke week ben ik nu pas toegekomen aan het bekijken van m'n vakantiefoto's en dat valt niet mee als je voor net iets meer dan 50 GB aan beeldmateriaal hebt 'geschoten'. Erg slecht eigenlijk, want ik zeg vaak tegen cursisten dat ze niet zomaar ruk-laak foto's moeten maken!
In deze blog twee foto's uit een hele serie die ik gemaakt heb op onze vakantie in Italië. Vlakbij onze camping was een olijfboomgaard en daar stond echt een zee aan klaprozen; erg fraai en naast deze klaprozen nog erg veel andere bloemen en prachtige vogels, zoals de hop, de wielewaal en een koppeltje bijeneters ! Dat allemaal op een stukje van zo’n 100 x 50 meter! Daarnaast nog een fantastisch uitzicht en heerlijk rustig. Je zou het paradijselijk kunnen noemen!
Ik heb bewust twee totaal verschillende foto’s van de klaprozen geplaatst omdat ze beiden iets laten zien van dit gebied. De ‘echte’ macrofoto ligt voor de hand, al had ik natuurlijk wel geluk met het gele Lieveheersbeestje wat een mooi rondje kroop rond een klaproos (was nog niet eenvoudig om hem/haar te volgen; ze geen erg snel voor macrobegrippen!). Het was moeilijker om een rustige overzichtsfoto te maken die de sfeer van het gebied goed weer zou geven. Deze foto is een redelijke geslaagde poging daarin (voor mij althans). De kleuren en vormen zijn goed met elkaar in evenwicht. Oordeel zelf of deze foto de sfeer oproept die ik hierboven heb beschreven.

Canon EOS 40D met Sigma 150mm macro en Canon 70-200mm